Додељене награде "Личност године"

Декан нишког правног факултета, полицијски саветник, главни уредник, заменик републичког јавног тужиоца и директор Управе за јавне набавке добитиници награде "Личност године", коју додељује Мисија ОЕБС у Србији.

Награда "Личност године" коју је установила Мисија ОЕБС у Србији додељена је појединцима који су допринели спровођењу програма Мисије ОЕБС-а и који својим радом подржавају вредности те организације, саопштено је из представништва те мисије у Београду.

Декан Правног факултета у Нишу, Невена Петрушић награђена је за допринос успостављању програма који студентима права омогућава непосредни рад са клијентима чија су људска права угрожена, као и за допринос промовисању права жена и родне равноправности у Србији.

Предраг Јовановић, директор Управе за јавне набавке, награђен је за посвећеност и ангажовање на остваривању пуне транспарентности јавних набавки.

Заменица републичког јавног тужиоца и чланица Удружења тужилаца Јасмина Киурски награђена је за посвећеност и стручни допринос модернизацији српског тужиластва и подизање његове ефикасности.

Вукашин Обрадовић, уредник недељника "Врањске", награђен је за подршку демократских принципа независног извештавања и објективности, и за промовисање међуетничког дијалога и сарадње између Срба и мањинских заједница у јужној Србији.

Полицијски саветник за праћење прописа и европске интеграције, помоћник начелника Управе криминалистичке полиције Ана Комненовић награђена је за ангажовање и председавање радном групом која је сачинила Национални акциони план за борбу против организованог криминала у Републици Србији. Тај документ веома је допринео процесу визне либерализације Европске уније Србији.

"Свака од ових пет личности на свој начин је допринела демократској транзицији Србије. Важно је да се ода признање њиховом изванредном доприносу српској јавности и част је наградити ове личности за потврђивање вредности које заступа ОЕБС и активну подршку активностима Организације у овој земљи", изјавио је шеф Мисије ОЕБС у Србији Димитриос Кипреос.

Свако од награђених представља једну од пет програмских области које Мисија својим активностима покрива - једнаке могућности, реформу судства, економску транспарентност, независно извештавање и реформу полиције.

Победници су одлучили да финансијски део награде доделе као помоћ финансијски најугроженијим особама из Крагујевца и околине. Помоћ садржи храну и средства за хигијену за 400 особа којима је помоћ Црвеног крста неопходна, али за коју тренутно нема довољно средстава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи