Казне у саобраћају од 1. јануара

Закон о безбедности саобраћаја примењује се од четвртка, 10. децембра. Казнени поени рачунају се од Нове године, а до тада ће саобраћајна полиција возаче упозоравати колико одређени прекршај носи казнених поена.

Нови Закон о безбедности саобраћаја почеће да се примењује од четвртка, 10. децембра, потврдио је Комитет за безбедност саобраћаја Министарства за инфраструктуру Србије.

Казнени поени рачунаће се од првог јануара, а до тада ће саобраћајна полиција возаче упозоравати колико одређени прекршај носи казнених поена.

Агенција за безбедност саобраћаја биће формирана 10. децембра на седници Владе, а за њеног првог директора предложен је садашњи начелник саобраћајне полиције МУП-а Србије генерал Стојадин Јовановић.

"Агенција се формира са актуелним условима и постојећом ситуацијом, дакле, са најмањим бројем људи који ће обављати те послове своју функцију, са најмањим могућим финансијским средствима, и то само у почетку рада агенције", рекао је Јовановић. 

С обзиром на своје законом предвиђене надлежности, Агенција ће бити у могућности  да сама себе финасира, објаснио је Јовановић и додао да "небезбедни возачи финансирају безбедност".

Влада Србије је за рад Агенције издвојила 21 милион динара. Агенције ће издавати лиценце за рад ауто-школа, техничких прегледа, али и дозволе професионалним возачима.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи