Oтворен централни трг у Лозници

Нови централни трг "Вук Караџић" отворен у Лозници. Свечаност отворио министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић. Уређењем трга и увођењем кружног тока саобраћаја на том тргу, решен је дугогодишњи проблем саобраћајне гужве у Лозници.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкцић данас је у Лозници свечано отворио реконструисани централни градски трг Вука Караџића.

"Важно је што је Лозница добила савремени европски трг који носи име нашег великана Вука Караџића. Пре десет година пуно је заостајала за другим градовима у Србији, а сада се полако али сигурно примиче суседним градовима Шапцу и Ваљеву. Убеђен сам да ће наставити и даље да се развија", рекао је Динкић.

Претходно је освештање овог модерног трга са кружним током саобраћаја обавио владика шабачки Лаврентије.

Свечаности је присуствовала и министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић која је истакла да оваквим инсфраструтурним пројектима, Лозница подиже не само свој него и значај читавог овог дела западне Србије.

Уређењем централног трга и увођењем кружног тока саобраћаја на том тргу, решен је дугогодишњи проблем саобраћајне гужве у Лозници и омогућена боља повезаност магистралних и регионалних путева на подручју града.

Вредност пројекта износи 118,5 милиона динара, од чега је локална управа издвојила 46 милиона динара, а преостали новац обезбедили су Министарство економије и регионалног развоја и Јавно предузеће "Путеви Србије".

У оквиру радова који су почели 7. септембра, асфалтиране су саобраћајнице и тротоари, постављена сигнализација, реконструисана подземна комунална инфраструктура и изграђен први јавни тоалет у граду.

После свечаног пуштања саобраћаја, тргом су се први провозали власници олдтајмера из Лознице и неколико градова Србије.

У поподневним сатима на импровизованој бини у центру града одржан је концерт "Лозничани Лозници", на коме су наступили популарни певачи забавне и народне музике родом из овог краја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи