Ђавоља варош спремна за ноћне посете

Природни споменик Ђавоља варош оспособљен је и осветљен за ноћне посете. Прве ноћне посете туриста и камповања најављени су за почетак марта идуће године.

Споменик природе Ђавоља варош код Куршумлије, постављањем система за осватљење оспособљен је за ноћне посете, саопштило је предузеће "Планинка".

"Прве групе туриста заинтересованих за ноћне посете и камповање код овог природног споменика најављене су за почетак марта следеће године", саопштили су из "Планинке".

Према речима директора Ђавоље вароши Радоја Степановића, завршени су радови на постављању опреме за такозвана фина светла с разним светлостним ефектима, а опрема је стигла из САД.

"Осветљена је цела пешачка стаза до Ђавоље вароши, у дужини од 1.150 метара, рударска окна, црвено врело и земљане пирамиде. Ради се о осам врста светала различитих боја, које се преламају и производе 21 светлостни ефекат, што је омогућено савременом компјутерском техником", рекао је Степановић.

У туристичком предузећу "Планинка" истичу да је та инвестиција од великог значаја за тај локалитет, јер ће ноћним посетама бити знатно повећан број посетилаца.

Туризмолог Радован Танасковић сматра да се том новином побољшала укупна туристичка понуда Ђавоље вароши.

"Ако успемодобро да организујемо ноћне посете, очекујемо да се број туриста повећа за најмање 50 одсто. Сигурни смо да ће се појавити потреба за уређењем и простора за камп,  обзиром да ће туристи један део ноћи провести разгледајући овај природни феномен", рекао је Танасковић.

Пројекат осветљења вреди три милиона динара, а финансирали су га Министарство за заштиту животне средине и просторног планирања и предузеће "Планинка".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи