Алпи чекају српске скијаше

Понуде за зимовање, на сајму спортске опреме и туристичких аранжмана "Експозим", ове године се продају за четвртину више него прошле. Велико интересовање влада за алпске ски центре и планине у Бугарској, док је за Копаоник смањено.

Према тврдњама из домаћих туристичких агенција, које учествују на сајму спортске опреме и туристичких аранжмана "Експозим", ове године, понуде за зимовање продају се за четвртину више него прошле. Интересовање је нарочито велико за алпске ски центре и планине у Бугарској, док је за Копаоник смањено.

Два су основна разлога за осетно бољу продају зимских аранжмана. Први је укидање виза за одлазак у земље Европске уније а други, најава Владе да ће 2010. бити година лаганог економског опоравка.

"Повећана је тражња страних ски центара. Највише се тражи аустрија, Бугарска, Италија и Француска", каже Ђорђе Шибалић из агенције "Џоли травел".

Седмодневни најам апартмана за три особе у аустријском ски центру Малинцу кошта 205 евра. Ски пас 185. Недељу дана боравка у италијанским ски центрима на бази полупансиона, у хотелу са три звездице, у јануару кошта 400 евра. Ски пас 170. Сличне су цене и на француским Алпима.

Без слуха за конкуренцију

Када су нешто ближе дестинације у питању, у Бањском у Бугарској седам полупансиона у хотелу са четири звездице кошта 150 евра, док најам трокреветног апартмана у Конацима на Копаонику у време зимског школског распуста кошта 63.000 динара.

Мирко Баук, из агенције "Одеон ворлд травел", сматра да ће предстојећа зима бити веома тешка за наш једини ски центар, пошто, по његовим речима, "још увек нема слуха за конкуренцију која се појавила на тржишту".

У предузећу Скијалишта Србије кажу да ће и ове године са ценом седмодневног ски паса на Копаонику од 10.000 динара у јеку сезоне, бити најјефтинији у региону.

"Очекујемо да и остали актери, који чине пакет понуде једног ски центра, као што су угоститељи, хотелијери, ски школе, дају најбоље од себе кака би скијаши и даље скијали у нашим центрима", каже Мира Вујичић из предузећа Скијалишта Србије.

Експозим је добра прилика за скијаше да по повољнијим ценама набаве нову, или замене стару ски опрему. Агенције одобравају и сајамске попусте за уплате аранжмана током сајма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи