Топлана: Нишлије не могу да очекују смањење рачуна за грејање

Више стотина Нишлија, на позив Удружених слободних станара и власника приватних зграда у Нишу, протестовало је јуче испред топлане и градске куће због, како кажу, нереално високих децембарских рачуна за грејање. Директор Нишке топлане Зоран Стојанивћ поручује да нема грешака ни у очитавању ни у обрачунима.

Зоран Стојановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да Нишлије не могу да очекују смањење рачуна јер је "ова зима најхладнија у односу на друге претходних година".

"Провером смо дошли до резултата да уопште нема никаквих грешки ни у очитавању ни у обрачунима", напомиње Стојановић.

Подседио је да се у Нишу већ четири године грејање обрачунава по утрошку и на тај начин се, каже, тачно види који су објекти енергетски ефикасни а који не.

"Они који су неефикасни аутоматски имају веће рачуне јер имају већу потрошњу енергије. Када је био обрачун по метру квадратном онда је било преливање са једних на друге – они који су имали квалитетније изграђене објекте олаћали су део рачуна оних који су имали лошије објекте", истиче Стојановић.

Одговарајући на опаску да Нишка топлана има људе који "штелују" у подстаницама онако како желе, Стојановић каже да су то дезинформације.

"Све подстанице су подешене на параметре који су пројектовани а уколико има неких одступања, искључиво на захтев председника скупштине станара долази до корекције протока", истиче директор Нишке топлане.

Према његовим речима, нису свима високи рачуни. Али, додаје, генерално су рачуни много већи него што су били јер је било више хладних дана. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи