Улица отвореног срца у Светогорској

У Светогорској улици у подне је почела манифестација Улица отвореног срца, коју је под слоганом "Нек нас љубав греје" отворио градоначелник Синиша Мали. Сакупљени приход биће намењен за обнову прихватилишта за децу.

Синиша Мали је поздравио Београђане и госте главног града и, уз добродошлицу у Улицу отвореног срца, пожелео свима све најбоље у 2017. години и много здравља, успеха и осмеха.

"Као и сваке године, Улица отвореног срца има хуманитарни карактер. Ове године, кроз куповину честитки и разгледница, желимо да скупимо новац за обнову прихватилишта за децу са улице града Београда, који од 1998. године немају адекватан простор где бораве", рекао је Мали.

Додао је да је за ту децу нађен нови простор на чијој ће обнови и сређивању радови почети у наредних неколико дана, "а сваки динар који данас скупимо биће искоришћен како би тај простор био лепши и бољи за њих".

"Овим показујемо да заједно можемо да помогнемо првог дана Нове године управо онима којима је наша помоћ и најпотребнија. Показујемо велико срце нашег града, свих вас, да можемо да бринемо о њима који без нас не могу", истакао је Мали.

Захвалио је свима који су учествовали у организацији манифестације, која се, први пут ове године, не одржава само у Светогорској, већ и у Скадарској улици.

Мали је позвао грађане да прошетају, да се друже и не забораве Трг отвореног срца и Трг бајки код УК "Вук Стефановић Караџић", нити клизалиште на Тргу Николе Пашића.

Отварању манифестације присуствовао је и министар енергетике Александар Антић, који је заједно са градоначелником певао уз хор "Чаролија" и Мињу Суботу.

Манифестација се одржава на Пјацети испред Атељеа 212, "у Српској кафани", испред зграде општине Стари град, зграде Радио-Београда где наступају Дејан Цукић, Ђура и морнари, Лена Ковачевић и Миња Субота, куће Ђуре Јакшића у Скадарлији.

Прихватилиште за децу је установа која збрињава најосетљивије категорије младих из целе Србије, узраста од седам до 18 година, међу којима су жртве насиља, злостављања и занемаривања, жртве трговине људима, деца без родитељског старања, деца улице, а током 57 година рада, у овој установи је збринуто више од 70.000 деце.

У оквиру хуманитарне акције, Туристичка организација Београда и БС Турс организују разгледање Београда отвореним аутобусом. Манифестација "Улица отвореног срца", која има хуманитарни карактер, одржана је данас и у Земуну, а прикупљена средства биће донирана Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије ''Др Вукан Чупић".

Синиша Мали прошетао је Улицом отвореног срца на Тргу у Земуну и том приликом је разговарао са грађанима, а неки су се и фотографисали са градоначелником.

''Сјајна је атмосфера у Београду првог дана Нове године'', рекао је Мали додајући да су Улице отвореног срца организоване и у Светогорској, Раковици, Новом Београду...

Председник општине Земун Дејан Матић најавио је да ће сав приход са те манифестације бити опредељен у хуманитрне сврхе и то Институту за мајку и дете "Др Вукан Чупић".

"У Земуну је први пут синоћ организован дочек на отвореном пред више хиљада људи. Новогодишње активности смо наставили и данас Улицом отвореног срца'', рекао је Матић додајући да је велики број најмлађих суграђана, у пратњи својих родитеља, бака и дека, дошао на ту манифестацију.

Директор Института Радоје Симић навео је да ће средства од донација и подршке бити искоришћена за куповину инфузионе пумпе за децу, која је неопходна у дозирању лекова после операције и то за новорођенчад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи