Новогодишња честитка омбудсмана

Заштитник грађана Саша Јанковић честитао је грађанима предстојеће празнике, изразивши наду да ће у 2017. години однос грађана и власти "одисати већим поверењем и поштовањем".

"Поштовани грађани, у 2017. години желим нам више остварених права и осмеха, у целом свету, Европи и на Балкану, али највише овде, где је наше, најтеже и најлепше, у Србији", навео је Јанковић у новогодишњој честитки.

Заштитник је изразио наду да ће та али и друге институције радити "још ефикасније" у 2017. години као и да ће број разлога за притужбе грађана почети да опада.

Јанковић је подсетио да су током 2016. године грађани поднели 6.274 колективне и појединачне притужбе Заштитнику.

"Утврђено је 1.053 пропуста у надлежности Заштитника грађана, а органи власти отклонили су 936. Неки од њих тицали су се свих грађана, неки група грађана, а неки појединаца. На жалост, неке од најзначајнијих незаконитости и неправилности остале су за наредни период", навео је Заштитник грађана.

Он је додао да је у 2016. години поднео девет законских иницијатива, од којих су две прихваћене, као и да је свако од 12.704 грађана који су се обратили Заштитнику ради саветодавне помоћи ради остварења својих права, добио тражену помоћ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи