Честитке поводом Божића по грегоријанском календару

Званичници Србије и муфтија београдски честитали су Божић верницима који овај празник славе по грегоријанском календару.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић честитао је Божић свим припадницима МУП-а који овај празник обележавају по грегоријанском календару.

"Свим припадницима МУП-а који славе Божић по Грегоријанском календару честитам овај најрадоснији хришћански празник. Желим Вам да празничне дане проведете у миру, радости, срећи и благостању у кругу своје породице и пријатеља. Међусобним уважавањем, поштовањем и разумевањем заједнички ћемо допринети безбедности и сигурности нашег друштва", рекао је Стефановић.

И потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић честитала је Божић и верницима пожелела да Бадње вече и Божић проведуе у љубави и радости са својим најмилијима.

"Нека празник Христовог рођења унесе мир у ваше домове и оснажи осећања љубави, поштовања и толеранције према ближњима и суседима", навела је Михајловићева.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић је у име Скупштине и лично име свим грађанима који славе Божић честитала овај велики хришћански празник.

"Нека овај празник донесе још више разумевања међу људима, подстакне и оснажи врлине мира и солидарности у данашњем свету великих изазова, а у домове унесе љубав, здравље и породичну срећу", поручила је Гојковићева.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић честитао је Божић свим грађанима Србије који овај празник славе.

"У име Министарства спољних послова и у своје лично име задовољство ми је да вам честитам Божић, најрадоснији хришћански празник, и пожелим да вам овај велики празник донесе здравље, љубав и наду", навео је Дачић.

Верницима је пожелео да празник прославе у миру, спокоју и радости у кругу својих најмилијих а да празник оснажи трајне и највише људске вредности – духовну изградњу, поштовање, разумевање различитости које ће допринети да изазове у нашој заједници у предстојећем периоду пребродимо заједно, саопштило је Министарство спољних послова.

И председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић пожелео је свим грађанима који славе да празник проведу у здрављу и радости, окружени својим најмилијима.

"Нека нас Божић испуни срећом и надом, нека нам да снаге да се изборимо са изазовима који су пред нама и нека нам донесе мир, љубав и поштовање међу људима", навео је Омеровић.

Честиткама се придружио и градоначелник Београда Синиша Мали. "У име Града Београда и у своје лично име свим хришћанским верницима који данас прослављају Бaдњи дан, а сутра Божић желим да ове празнике проведу у миру, са најближима. Нека празници у ваш дом унесу радост и благостање", наводи се у честитки градоначелника. 

Муфтија београдски Мустафа Јусуфспахић честитао је католичким верницима Божић.

"Поводом наступајућег великог хришћанског празника, у име Мешихата србијанског Исламске заједнице Србије, те у своје лично име, упућујем великодостојницима католичке цркве и свим католичким верницима у Републици Србији најискреније жеље да празник обележе у радости, миру и благостању", наводи се у честитки Јусуфспахића.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић честитао је Божићне празнике београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим хришћанским верницима.

"У име Скупштине града Београда и у своје лично име дозволите ми да Вама монсињор и свим хришћанским верницима који данас обележавају Бадњи дан, а сутра Божић, пожелим да, у сусрет празницима који славе породичне вредности и којма се баштинећи обичаје радујемо, сви људи добре воље нађу мир и благостање", навео је Никодијевић.

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић честитала је Бадње вече и Божић свим грађанима Србије који те празнике прослављају по Грегоријанском календару.

"Желим вам да празнике проведете испуњени толеранцијом, разумевањем и осећањем блискости. Делите радост и помажите онима којима је помоћ потребна, подсећајући се на непроцењиву вредност међусобног разумевања и поштовања'', наводи се у честитки.

Опозиционе странке такође су честитале Божић грађанима који овај празник славе по грегоријанксом календару.

"У име Српског покрета Двери и у своје лично име, свим грађанима Србије који Божић славе по грегоријанском календару желим да овај велики празник проведу са најближима у здрављу, радости, и благостању", навео је лидер Двери Бошко Обрадовић у честитки.

И Либерално демократска партија честитала је Божић верницима који овај велики хришћански празник славе по грегоријанском календару.

"Нека вам Бадње вече и Божић унесу топлину и радост у породични дом и донесу разумевање, толеранцију и међусобно поштовање. Да у миру, благостању и добром здрављу заједно урадимо све што је у нашој моћи како бисмо живели боље и хуманије", наводи се у честитки ЛДП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи