Брајовић: Највише ме брине положај локалних медија

Нови државни секретар за информисање при Министарству културе Нино Брајовић каже за РТС да га највише брине положај локалних медија који су повлачењем државе из медија остали потпуно без новца.

Брајовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ће његов задатак бити да поврати какав-такав положај локалним медијима.

"Паралелно с тим имамо проблем нерешеног статуса Танјуга, проблем приватизације Политике и проблем нерешеног историјског дуга РТС-а", додао је Брајовић.

Говорећи о приватизацији Политике, Брајовић је рекао да се залаже за то да се Политика приватизује тако што ће се основати фондација која ће бити издавач Политике.

"Добро би било да ту фондацију чине значајне националне институције, као што је САНУ, као што је Универзитет у Београду, Универзитет у Новом Саду, Матица српска, и они могу да наставе да раде од нуле. А тај историјски дуг и власници нека се разрачунавају с државом", рекао је Брајовић.

Говорећи о "историјском дугу" РТС-а, рекао је да су то акумулирани дугови који не би требало да отежавају текући посао и да би најбоље било да буду отписани, али постоји и могућност да буду реструктурирани.

"Да буду отплаћивани у годинама које следе. Ако хоћемо да обезбедимо грађанима претплату која није скупа и издвајање из буџета за РТС које није велико, онда морамо да одвојимо тај контаминирани део биланса РТС-а и да га, рецимо, постепено рефинансирамо, постепено враћамо, или наравно, што је најбоље, из неког наредног буџета отпишемо", рекао је Брајовић.

Одговарајући на разне коментаре који су пратили његов избор на нову функцију, Брајовић је подсетио да је дуго година био на челу УНС-а.

"Успели смо да се изборимо, рецимо, да локални медији добију пренос капитала, да акције припадну запосленима тамо где није успела приватизација. Успели смо и у неким другим стварима", рекао је Брајовић.

"Када говоре о мојој професионалној прошлости, ја се могу само бранити на тај начин да сам, када сам због неслагања са начином рада у РТС-у 1992. године отишао, а отишао сам као новинар са највећим поверењем аудиторијума у истраживањима Центра за истраживање програма РТС-а. А с друге стране, у Хрватској су јавили да сам отпуштен из РТС-а зато што сам поштено извештавао из Вуковара. Дакле, то је моја одбрана", рекао је Брајовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи