Министар Ђорђевић са синдикалцима о војном здравству

Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Удружених синдиката Србије "Слога", у чијем саставу се налазе и припадници Министарства одбране и Војске Србије, на тему ситуације у војном здравству.

Какоје саопштено из тог ресора, министар Ђорђевић је одговорио на сва питања представника синдиката "Слога", изложио им план, посебно план за реорганизацију војног здравства.

"Оснаживање поликлиничког лечења, обједињавање набавки и стварање оквирних уговора, прелазак Медицинског факултета ВМА у Универзитет одбране, као и формирање посебног радног времена лекара за лечење наших припадника, само су неке од планираних промена које имају за циљ бољу и ефикаснију здравствену заштиту припадника Министарства одбране и Војске Србије", истакао је министар Ђорђевић.

Он је још једном нагласио да неће бити отпуштања у војном здравству, нити смањивања постојећих капацитета.

Председник Удружених синдиката Србије "Слога" Жељко Веселиновић истакао је потребу за дијалогом и рекао да је овакав раговор користан ради објективног информисања чланства синдиката.

Драган Мотић, представник војног синдиката у оквиру синдиката "Слога" који је подржао недавне протесте, рекао је да "смо сви помало криви што се протест десио".

"Није требало да дође до протеста али дошло је, сада морамо даље", додао је Мотић.

Једна од тема разговора била је и могућност потписивања колективног уговора за припаднике Министарства одбране и Војске Србије.

Министар Ђорђевић је рекао да се, као и до сада, увек залаже за побољшање материјалног статуса свих запослених и да подржава сваки предлог који има исти циљ али да увек треба имати на уму шта добијају а шта губе запослени потписивањем колективног уговора и да у тим преговорима, све стране треба да буду потпуно отворене и транспарентне.

Министар је, како се наводи, још једном нагласио да је отворен и спреман за разговоре са свим представницима синдиката у систему одбране, како би се дијалогом заједнички решавала сва отворена питања у циљу побољшања материјалног положаја припадника МО и ВС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи