Никољдан дуплира интензитет саобраћаја

Из саобраћане полиције поручују да ће и ове, као и прошлих година, бити спроведена појачана контрола саобраћаја, што значи да ће у току дана бити контолисана брзина, а у ноћним сатима тежиште контроле биће на алко-тестовима који ће се спроводити на свим већим раскрсницама градова Србије.

Свети Никола као највећа слава у Србији у току дана због припрема, али и у току вечери због одласка у госте, скоро дуплира интензитет саобраћаја у Србији, кажу стручњаци.

Према статистици, дешава се и велики број удеса који су често последица непажње и журбе возача да се послови заврше пре доласка гостију.

Алкохол је, после непажње и журбе, највећи узрочник саобраћајних несрећа, па ће целог дана, а и током ноћи, бити полицијских контрола.

"Возачи морају да поштују брзину, биће сталних контрола, алко-тест је обавезан при сваком заустављању, треба пазити и на постављену саобраћајну сигнализацију", каже Бобан Милинковић из саобраћајне полиције.

Возаче подсећамо да уколико летње гуме нису променили зимским, то треба да учине што пре, јер је темпертура испод нуле, има мраза и поледице, а ако случајно учествујете у удесу, а имате летње пнеуматике, иако нисте криви, ризикујете да платите штету, јер сте технички неисправни.

"За сада нема гужве, али ја препоручујем свим људима који нису заменили летње гуме зимским да пожуре да не би било проблема и да не би закрчили капацитете", истиче вулканизер Предраг Стоичевић.

Свима који крећу на пут упозорење да возе опрезно јер магле има на свим путним правцима и ланцани судари су чести. Ако идете пут планина потребно је да обавезно имате ланце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи