Осам медаља за српске ђаке на научној олимпијади у Индији

Српски средњошколци освојили су осам медаља на 10. Међународној олимпијади из астрономије и астрофизике (МОАА), која је одржана у граду Бубенешвару у Индији.

Млади научници остварили су запажен успех у конкуренцији вршњака из 41 земље света, подељених у 50 тимова са по пет такмичара.

Такмичари из Србије били су организовани у два тима са по пет такмичара и по два руководиоца, а тимови су формирани од најуспешнијих ученика на републичком такмичењу и долазе из школа из целе Србије, саопштио је председник Друштва астронома Србије (ДАС) проф. др Стево Шеган.

У првом тиму Србије, сви такмичари су освојили медаље - Вук Радовић сребрну, а бронзане Душан Новичић, Душан Ђорђевић, Марко Медведев и Михајло Спорић.

У другом тиму Србије, сребрна медаља припала је Богдану Станојевићу, "бронзани" су Новак Станојевић и Игор Медведев, похвалу је добио Дејан Станчевић, а и Александар Милосављевић је остварио запажен резултат, наведено је у саопштењу.

МОАА је одржана у индијском граду Бубенешвару од 9. до 18. децембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи