Инфекција у крушевачкој болници, сумња се на богиње

Због сличних симптома, високе температуре и оспи у понедељак и уторак на посао у крушевачку Општу болницу није дошло 12 здравствених радника интензивне неге и одељења хирургије. То је био знак да се хитно предузму превентивне мере и утврди епидемиолошка ситуација.

Оболели, међу којима су медицински техничари и три анестезиолога, прегледани су на инфективном одељењу, а лабораторијски узорци послати на анализу у Институт Торлак.

"Дефинитивни резултати стижу у понедељак. По клиничкој слици највероватније се ради о морбили, малим богињама. Пратимо даља догађања тако да се број оболелих не повећава и за сада је ситуација под контролом", каже епидемиолог др Драган Вуксановић, директор Завода за јавно здравље у Крушевцу.

Весна Стевић Гајић, директорка Опште болнице у Крушевцу каже да су предузете противепидемијске мере у општој болници.

"У овом тренутку осам радника није дошло на посао, медицинске сестре и техничари у служби хирургије и анестезије. Сви лекари су здрави. Троје лекара је имало повишену температуру без оспе", додаје Весна Стевић Гајић.

Нико од оболелих здравствених радника није хоспитализован. Сумња се да је ова вирусна инфекција потекла од тридесетосмогодишњег пацијента који је пре десет дана примљен на болничко лечење у лошем стању и убрзо пребачен у нишки Клинички центар.

Према још незваничним резултатима код њега је изолован вирус морбила.

Запослени у болници који чекају резултате анализа су на кућном лечењу. Због боловања запослених у Интензивној нези тренутно се оперишу само хитни случајеви. Свим службама и домовима здравља у Расинском округу наложен је појачани надзор над пријављивањем заразних болести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи