Обележен Дан 204. ваздухопловне бригаде

На аеродрому Батајница свечано је обележен Дан 204. ваздухопловне бригаде и јубилеј десетогодишњице од формирања те јединице, а председник Србије Томислав Николић је тим поводом одликовао бригаду Орденом заслуга за одбрану и безбедност трећег степена, саопштено је из Министарства одбране.

Орден је заменику команданта 204. ваздухопловне бригаде пуковнику Жељку Билићу уручио изасланик председника Милорад Симић.

Преносећи честитке председника Републике окупљеним припадницима 204. бригаде поводом празника и јубилеја, Симић је поручио да је Орден који је уручен, резултат марљивог, пожртвованог рада и посвећености послу, јединици, Војсци и отаџбини.

"Од вас се очекује да наставите са успешном реализацијом наменских задатака и да кроз обуку и оспособљавање унапређујете способност заштите ваздушног простора Србије, а држава ће у складу са својим могућностима пружати подршку у обезбеђивању бољих услова за ваш успешнији рад", рекао је Симић.

Честитајући празник окупљеним припадницима, заменик команданта 204. ваздухопловне бригаде пуковник Жељко Билић подсетио је на богато историјско наслеђе и славну традицију коју баштини та јединица, која је наследница „убојитих ваздухопловних формација“ из прошлог века, које су биле челични бедем слободног неба отаџбине.

Поводом данашњег празника и јубилеја, пуковник Билић уручио је макете ваздухоплова изасланику председника Републике Симићу, начелнику Генералштаба генералу Диковићу и команданту РВ и ПВО генерал-мајору Живаку, а припадницима 204. бригаде, традиционално, додељене су и захвалнице у знак сећања на мајора Зорана Радосављевића.

Дан 204. ваздухопловне бригаде обележава се 2. децембра у знак сећања на исти датум 1949. године, када је формиран 204. ловачки авијацијски пук.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи