УНС: Четврт века од убиства новинара у Вуковару

Удружење новинара Србије подсетило је да је на данашњи дан пре 25 година убијен новинар "Вечерњих новости" Милан Жегарац у Вуковару. Истрага о убиству Жегарца никада није покренута.

УНС у саопштењу наводи да је Жегарац убијен снајперским метком 7. октобра 1991. године. Жегарац је имао 44 године.

Истражујући за "Досије о убијеним и несталим новинарима", УНС наводи да је сазнао да је Жегарац убијен на углу Трпињске цесте и Херцеговачке улице.

Жегарац је погођен једним метком у врат и претпостављало се да је убијен снајперским хицем са хрватских положаја.

За "Досије" УНС-а, новинар тадашње Борбе Бранислав Гулан рекао је да је трагичну вест чуо од команданта којег су сви звали Коле, припадника "црвених беретки", наводи се у саопштењу УНС-а.

По Гулановим речима, командант Коле је тада признао да су он и његове снаге грешком пуцале на особе које су претрчавале улицу са непријатељских положаја.

Истрага о убиству новинара никада није покренута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи