Преко друштвених мрежа до крова над главом

Прича о седмогодишњој девојчици Хајруши и њеној баки, којима је летос у пожару надомак Сјенице изгорела кућа, није никога оставила равнодушним. Добри људи из целе Србије, путем друштвених мрежа, помогли су да њих две добију кров над главом пре снега и великих хладноћа.

Након што су више од месец дана спавале у шатору поред згаришта старе брвнаре, девојчица и бака уселиле су се у новоизграђену кућу, додуше још недовршену. Хајруша, коју живот није мазио и коју су давно напустили родитељи, задовољна је новим смештајем.

"Овде спавам са наном, опет ми је боље него под шатором, тамо ме је било страх од миша и пашчади. Једва сам чекала да уђемо у кућу", каже Хајруша Хазировић.

Захваљујући хуманим људима који су се преко друштвених мрежа укључили у акцију, градња куће брзо је напредовала. Пре два дана постављени су прозори и врата.

"Цела Србија се подигла на ноге и помогла ми је, хвала свима. Пре два дана сам прешла у ову кућу, што сам правила због хладноће. Хладно ми тамо под шатором, али немам на чему да спавам. Немам ни кауч, ништа немам, имам само један шпорет 'смедеревац', и он је стигао из Београда", каже девојчицина бака Хајруша Хазировић.

И пре пожара, Хазировићи су живели тешко. Бака Хајруша је издржавала од своје пензије од 9.000 динара и социјалне помоћи унуку и сина Елдина, који нема запослење.

Међу првима им је у помоћ притекло руководство Општине Сјеница.

"До сада је Општина учествовала непосредно са 500.000 динара средстава. Сада, у овој другој фази, Општина ће наставити да учествује. У договору са електродистрибуцијом 'Увац' из Сјенице припремили смо целокупан материјал да се уради струја", истиче помоћник председника Општине Сјеница Раде Ракоњац.

Пожар у старој кућици Хазировића избио је крајем лета због дотрајалих електричних инсталација. Срећом, у том тренутку нико није био код куће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи