Нови шеф Мисије ОЕБС-а у Србији ступио на дужност

Андреа Орицио, нови шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, ступио је на дужност и том приликом истакао да се радује наставку успешне сарадње Мисије са владом Републике Србије и њеним партнерима на свим нивоима.

Задатак Мисије ОЕБС-а, је, како је подсетио, да у духу партнерства пружи помоћ и стручну подршку напорима Србије да ојача демократске институције, учврсти владавину права, реформише рад органа за спровођење закона као и да унапреди заштиту људских права и поспеши медијске слободе и квалитетно новинарство.

Орицио је италијански дипломата од каријере с добрим познавањем региона. У Београд је дошао из Рима где је радио као директор за Балкан у Министарству спољних послова и међународне сарадње Италије.

У раним двехиљадитим годинама радио је на месту заменика шефа мисије у Амбасади Италије у Хрватској, а касније је водио Одељење за Западни Балкан у Министарству спољних послова Италије.

Од 2013. до 2014. године, службовао је као шеф Одељења за борбу против тероризма и организованог криминала/Г7 у Министарству спољних послова Италије, саопштила је мисија ОЕБС-а.

Од 2008. до 2012. године радио је као заменик шефа Мисије италијанске амбасаде у Египту, а од 2005. до 2008. године, био је први саветник у Сталној делегацији Италије при НАТО-у, у Бриселу.

Током каријере радио је као дипломата у Прагу, у Чешкој Републици, а службовао је и у Одсеку за Африку и у Канцеларији саветника за спољну политику министра одбране.

Амбасадор Орицио завршио је правни факултет Универзитета у Милану и постдипломске специјалистичке студије на Италијанском институту за студије међународне политике у Милану и при Италијанском удружењу за међународне организације у Риму, као и на Државној школи за управу у Паризу.

Поред матерњег италијанског, течно говори енглески и француски језик, каже се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи