Београђанима још 10 нових аутобуса

Од следеће недеље Београђани ће на располагању имати десет нових градских аутобуса на линијама 27Е, 89, 53, 302 и 531, а њиховој примопредаји ГСП-у присуствовао је градоначелник Београда Синиша Мали.

До краја октобра, а најдаље почетка новембра, ГСП ће добити још десет нових "Икарбусових" аутобуса, а почетком 2017. још десет, рекао је Мали у обраћању новинарима.

Градоначелник је подсетио да је 30 аутобуса у протеклом периоду већ стигло у возни парк ГСП-а, а пет електричних аутобуса већ саобраћа.

Сви аутобуси имају, додаје Мали, бесплатан интернет, клима уређаје и бројаче путника.

"Као што видите, ми не купујемо аутобусе из иностранства, купујемо их од домаће фабрике из Земуна која запошљава наше раднике и мислим да је то важна и велика ствар", рекао је Мали.

Директор "Икарбуса" Александар Вићентић навео је да су у питању потпуно нова и нископодна возила, а све у циљу удобности путника.

Тиме што су се градске власти одлучиле управо за Икарбусова возила, додао је Вићентић, не помажу само "Икабусу" већ и бројним домаћим добављачима који раде за ту фирму.

Набавка нових возила је једини пут ка оздрављењу ГСП-а указао је директор ГСП-а Жељко Милковић и додао да се квалитет превоза побољшава, а потрошња горива смањује.

ГСП поново апелује на грађане, поручио је Милковић, да купују карте јер је то, како каже, једини начин да се обезбеде нова возила и здрав градски превоз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи