Група од 300 миграната из Београда кренула ка Мађарској

Група миграната, која је пре подне протестовала у центру Београда, кренула је пешке од аутобуске станице ка мађарској граници Батајничким путем.

Mигранти, које прати полиција, кретали су се преко Савског моста, поред хотела "Југославија", Улицом цара Душана у Земуну и Батајничким путем.

У колони је око 300 миграната, махом мушкараца, који кажу да иду ка Хоргошу како би прешли границу.

"Видећемо шта ће се десити када дођемо до Хоргоша", рекао је један од миграната, који је дошао из Авганистана, а у Србији, каже, борави већ месец дана.

Мигранти носе импровизоване транспаренте на којима пише "Отворите границе", а прате их четири аутомобила полиције.

Мигранти су јутрос протестовали у центру Београда, а протест је окончан међусобном тучом и одласком једне групе ка мађарској граници.

До сукоба је дошло пошто је једна група одбила да се придружи протесту и, како кажу волонтери, група која је кренула покупила је сву храну. Том приликом лакше је повређена једна волонтерка.

Вршилац дужности директора полиције Србије Владимир Ребић изјавио је да ће Србија бити добар домаћин мигрантима, али неће дозволити ремећење јавног реда и мира, блокирање саобраћајница и онемогућавање грађана да обављају свакодневне активности.

"Као што закони Републике Србије важе за наше грађане, тако важе и за мигранте и они их морају поштовати", рекао је Ребић.

Ребић је додао и да полицајци прате колону миграната која се упутила ка граници, како би се спречили евентуални инциденти и како би се осигурала њихова безбедност.

Група миграната, која је кренула ка мађарској граници, стигла је до Старе Пазове.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи