Вулин: Јанковићу су врата отворена

Министар за рад, запошљавањe, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је заштитнику грађана Саши Јанковићу да су његова врата отворена и да може да закаже пријем кад год хоће.

"Наши кабинети су већ разговарали, ја сам му понудио да се нађемо и јутрос у 7.30, али ми је одговорено да Саша Јанковић не ради преко викенда", рекао је Вулин.

Поручио је да Јанковић може да се јави сутра или било ког другог дана да закаже термин и да је само потребно да се јави.

Заштитник грађана саопштио је раније да је Вулин одбио његов захтев за састанак поводом најављеног укидања повраћаја пореза на додату вредност за куповину хране и опреме за бебе и могућности повећања износа родитељског додатка због, како је рекао, наводне ненадлежности.

Вулин је новинарима рекао да је демантовао Јанковићеве речи и да ће га са задовљством примити. Додао је да сматра погрешним и непримереним да комуницирају преко медија, поручивши Јаковићу да су му врата отворена.

"Референдум у Мађарској неће ништа променити"

Каква год била одлука референдума у Мађарској, ништа се неће променити у односима Србије и Мађарске нити у односима са Европском унијом о мигрантској кризи, оценио је Александар Вулин.

Вулин је приметио да се политика квота и до сада није примењивала и да скоро ниједан мигрант није био распоређен на територији ЕУ у складу са том политиком.

"Што се нас тиче ништа се битно неће променити. ЕУ није у стању да формулише јединствену политику и свака од земаља се изгледа понаша како мисли да треба у складу са сопстевним интересима", рекао је Вулин новинарима у Јајинцима.

Како је истакао, то је оно што представља проблем, а не референдум у Мађарској.

"Србија ће наставити да се понаша на исти начин. Бранићемо своју територију. Можда неким промењеним законским решењима олакшамо себи борбу са последицама мигрантске кризе. Док се не успостави јединствено решење свака земља ће се борити сама за себе", рекао је Вулин.

Према његовим речима, још увек се не разматра предлог ојачавања границе на неким местима, али је навео да ће се сигурно радити на променама законске регулативе која ће бити прилагођена времену у којем се налазимо.

Вулин је исатакао да, по његовом мишљењу, одлуке о одобравању или одбијању азила треба да буду убрзане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи