Благојевић: Локална инфраструктура мора бити предмет пажње

Директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић оценио је у Параћину да је изградња локалне инфраструктуре изузетно важна за развој општина и државе у целини.

"Ми смо на обнови након поплава, заправо обновом након поплава, започели један врло озбиљан и комплексан процес који је релативно брзо након поплава, прерастао у развојни пројекат", рекао је Благојевић Танјугу у Параћину, после свечане седнице Скупштине општине поводом Дан општине.

Циљ је да се ојачају, између осталог и локалне заједнице, кроз обнову и унапређење локалне инфраструктуре, јер локална инфаструктура је изуетно важна за економски развој општина и државе у целини, објаснио је Благојевић.

Благојевић је истакао да, иако је локална инфраструктура у надлежности локалних самоуправа, држава не сме себи допустити да макар део пажње не обрати на проблем са којим се локалне самоуправе суочавају када је инфраструктура у питању.

Локална инфраструктура је предуслов локалног развоја а локални развој је предуслов развоја општих економских прилика у држави, додао је он.

Зато она мора да буде предмет пажње Владе Републике Србије, подвукао је Благојевић и истакао да ће Влада и Канцеларија на чијем је челу и наредне године наставити да помаже општине.

Благојевић је на свечаној седници примио захвалницу Скупштине општине, а захвалницу је добила и Канцеларија на чијем је челу "за новчана средства упућена општини Параћин за санацију објеката оштаћених у поплавама", у мају 2014. године.

Благојевић је, пре свечане седнице у селу Горња Мутница код Параћину, присутовао завршетку радова на санацији корита реке Суваре, која је урађена средствима Европске уније преко Канцеларије.

Вредност радова је већа од 40 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи