Кад се историја болести замени историјом победа

На највећем спортском такмичењу на свету које окупља децу целе Европе која су лечена од рака српски "Нурдор" тим освојио је девет медаља. Иако су имали проблема са новцем за пут, осморо младих из свих крајева Србије, вратило се из Москве са четири златне медаље, три сребрне и две бронзане.

Немања Трбовић каже да је освојио златна медаља у стоном тенису. "Учешће у Москви је било задивљујуће, волонтери су били супер према нама, дочекали су нас као краљеве, заставе су се вијориле", рекао је Трбовић гостујући у Дневнику РТС-а.

Према његовим речима, што се организације тиче све је било на високом нивоу и сви су се добро провели.

Тренер Ђорђе Корора сматра да су игре важне зати што деца кроз спорт врате осећај страсти и такмичарског духа, смелости, храбрости, сјаја живота који им је неопходан после дуге и тешке болести.

"Деца су по дифолту победници и њима је најважније дружење. Након историје болести почиње историја победа и они у том духу настављају свој живот", каже Корора.

Немаља, који је излечен од леукемије, рекао је да он лично није имао негативно искуство са вршњацима за време болести, али да зна примере да су од неке деце бежали зато што немају косу.

Корора истиче да у свакој прилици треба утицати да се подигне свест људи, да малигнитет није заразан, да су то деца која одрасту преко ноћи и која су емпатична и која могу да допринесу друштву у будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи