Почела обнова порушених споменика на гробљу у Новом Пазару

На новопазарском гробљу "Гализар" почела je обнова 34 надгробна споменика, које су непознате особе порушиле у уторак.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је да је градска управа, након јучерашњег вандалског чина на први дан Бајрама, предузела мере да се 34 надгробна споменика обнове.

Уз захвалност фирмама које су се одазвале том послу, Бишевац је рекао да је то најмање што је градска управа могла да уради, те позвао да се што пре открију починиоци тог варварског чина.

"Били смо у контакту са начелником полиције. Они су предузели све потребне радње да би открили починиоце овог гнусног чина и да би се што пре привели лицу правде", рекао је Бишевац.

Директор предузећа "Градска чистоћа" Емин Омеровић каже да су радници тог предузећа учинили све да би суграђани муслиманске вероисповести провели бајрамски празник у најнормалнијој атмосфери, али да су се јуче на гробљу "Гализар" могли видети ужасни призори.

"Тај дан је иза нас, брзо смо се организовали и уз помоћ грађана и градске управе смо успели да ангажујемо фирме које ће оштећене споменике вратити у првобитно стање", рекао је Омеровић.

Истакао је и да ће то предузеће пробати у наредном периоду у сарадњи са полицијом да предузму додатне мере како се такви случајеви не би дешавали у будућности, а да се у том погледу размишља о увођењу видео-надзора, појачане расвете и осветљења гробаља.

Додао је и да у Новом Пазару има око 150 активних и неактивних гробаља, те да нема финансијских средстава за ангажовање чувара.

Рушење надгробних споменика на том гробљу догодило се уочи највећег бошњачког празника Рамазанског бајрама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи