Инспиративне приче о хуманости

Куке доброте кренуле су од интеренет акције до можда јединог оброка или гардеробе за бескућнике. Вечерас су биле у Цетињској. Само као део предавања о томе због чега бити хуман.

Они су се покренули за друге. Сада покушавају да што више људи мотивишу на исто.

"Када видите да оставите кило јабука или један хлеб и окренете се и  видите човека бескућника да узме тај хлеб, и кад знате да сте некоме омогућили бар један оброк данас, онда вам је срце пуно и то је довољно разлог да имате и ви осмех у данашњем дану", каже Љуљана Орилић, један од иницијатора акције "Куке доброте".

Пре више од годину дана на Фејсбуку је понудио да поклони једну хранилицу за бебе. Уместо једне, столар Миле је до данас усрећио готово 570 породица.

"Свет је опасно место за живот, али не због злих људи него због добрих који ништа не ураде", истиче Милорад Јурковић 

Они који су дошли су да чују њихове приче, желели би да следе њихов пример.

"Не мора само новцем да се помогне може и делима, трудом и радом, неким минималним стварима и улагањима, каже Надежда Димитријевић.

Према речима Николе Влаховића, што се више прича о томе, проблематика ће бити све присутнија у јавности и људи ће се више активирати.

Инспиративне приче слушали су малобројни. Осведочени хуманитарци поручују - уколико свако од њих сутра учини бар једно добро дело, њихова мисија је успела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи