Српски ловци пратили израелски авион изнад Србије

Након дојаве да се у израелском путничком авиону на линији Њујорк – Тел Авив налази бомба, летелицу су кроз Европу пратили војни авиони. Од улаза у ваздушни простор Србије до излаза из њега, српски ловци "миг 29" пратили су авион компаније "Ел Ал" из Тел Авива, сазнаје РТС. Испоставило се да је дојава лажна, а путници су безбедно слетели на аеродром "Бен Гурион" у престоници Израела.

Авион израелске авио-компаније за који је стигла дојава о бомби, српски авиони "миг 29" пратили су од улаза у нашу земљу до излаза из ваздушног простора Србије, потврђено је РТС-у у Министарству одбране. 

Српски ловци су авион "Ел ала" пресрели око 10.30.

Авион је летео из Њујорка за Тел Авив, а испоставило се да је дојава била лажна.

Како су јавили медији, авион су претходно пресрели и авиони ратног ваздухопловства Швајцарске и Хрватске, док је летео изнад тих земаља.

Швајцарски авиони су настојали да успоставе визуелни контакт са пилотом израелског авиона "боинг 747" док је летео над Швајцарском, рекао је портпарол агенције Скајгаjд Влади Бароса немачкој агенцији ДПА.

Дејли мејл је раније пренео да је природа анонимне претње бомбом нејасна, али је авион напустио швајцарски ваздушни простор и наставио да лети преко Немачке ка Израелу.

"Ел Ал" је потврдио да је примио анонимно обавештење о бомби, али је додао да је авион наставио да лети ка израелском међународном аеродрому "Бен Гурион" крај Тел Авива, као што је било и планирано.

АП јавља да је авион безбедно слетео у Тел Авив.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи