Медаље за НУРДОР тим на Светским дечјим победничким играма у Москви

Од 29. јуна до 3. јула 2016. године у Москви су одржане седме по реду Светске дечје победничке игре - спортско такмичење, највеће те врсте у свету, које окупља децу лечену од рака из целе Европе и Десеточлани тим Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР бранио је, по пети пут, боје Србије. Освојено је девет медаља.

Осморо младих из свих крајева Србије, у пратњи два искусна волотера НУРДОР-а, такмичило се у шест спортских дисциплина - атлетици, стоном тенису, малом фудбалу, пливању, шаху и стрељаштву и вратило кући са, чак, 9 медаља: четири златне, три сребрне и две бронзане.

"Светске дечје победничке игре, у организацији руског непрофитног удружења 'Дар живота' представљају више од обичног спортског такмичења јер славе живот, оптимизам, солидарност и здравље. Наши млади су уживали не само у бројним спортским победама већ и у фантастичном дружењу са вршњацима који су прошли исто тешко искуство лечења и борбе за излечење, у новим пријатељствима, у упознавању дивне Москве, руских обичаја. Били смо један тим, једно срце, дивно се провели и стекли дивна познанства и понели предивне успомене" - каже Ђорђе Корора, родитељ и члан НУРДОР-а. 

Тим НУРДОР Србија учествао је ове године на Играма захваљујући Међународном фонду јединства православних народа и порталу www.senica.ru који су обезбедили авио-карте и Wiener Städtische осигурању који је донирао путно осигурање за све учеснике.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи