Чучковић: Рок померен за 8. јул, Станковић не жели да коментарише

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић саопштио је да је рок за усељење у станове изграђене из донације "Дејан Станковић" померен на 8. јул због правилног спровођења процедуре. Дејан Станковић без коментара.

Како се наводи у саопштењу, примопредаја зграде са 28 станова у општини Обреновац извршена је 15. јуна, али због приговора на ранг листу додељених станова и жалби на основу правилника које је пет породица поднело, рок за усељење је померен.

Чучковић је објаснио да је приликом доделе станова формирана ранг листа од стране Комисије у којој је био и овлашћени представник станара.

"Ниједно право станара није нарушено у складу са оним што су имали као право у баракама "Термоелектра"‚ које су уништене у поплави 2014. године. Зграда је донација граду Београду и изграђена је на земљиштву Града", рекао је Чучковић.

Прослављени српски фудбалер Дејан Станковић рекао је агенцији Бета да не жели да коментарише спорну ситуацију.

"То је однос грађана и општине Обреновац", рекао је Станковић.

Фондација "Дејан Станковић" прикупила је 500.000 долара за изградњу дома за 28 породица радника фирме "Термоелектро" у стечају који су пре поплава живели у баркама тог предузећа у Четвртој улици које су у непогодама уништене.

Примопредаја кључева извршена је 15. јуна 2016. године, а према писању појединих медија, одмах су и одузети станарима, уз образожење да мора да се набави додатна документација на основу које ће се одредити ранг листа.

Медији су писали и да станови неће бити поклоњени, већ давани у закуп, јер према речима Чучковића, "не могу се донирати домови онима који су били закупци".

Цена закупа износиће од 1.200 до 8.000 динара месечно, у зависности од социјалног стања станара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи