Стање повређених у Житишту стабилно

Синиши Златићу, осумњиченом за вишеструко убиство у Житишту одређен је притвор до 30 дана. У Житишту је убијено пет, а повређено 22 људи. Прве жртве трагедије сахрањене су јуче на локалним гробљима у близини Житишта, а две сахране биће и данас. Формирани су и мобилни стручни тимови за пружање психосоцијалне подршке породицама настрадалих.

Све активности у Средњем Банату прилагођене су Дану жалости, а заставе су спуштене на пола копља. Неће се подржати никакве манифестације забавног и музичког карактера, а све заказане за викенд су отказане.

У Житишту је до 14.00 часова отворена Књига жалости у згради Дома културе.

Три жртве су сахрањене јуче, а две ће бити сахрањене данас на гробљу у 13.00 и 16.00 часова.

Трошкове сахране сносиће локална самоуправа и Покрајинска влада. Министарство рада је формирало мобилне тимове који се састоје од људи из центара за социјални рад Зрењанина и Житишта како би помогли породицама жртава.

У болницама у Зрењанину, Београду, Новом Саду и Сремској Каменици, опорављају се пацијенти повређени у кафићу Макијато. Њихово здравствено стање је стабилно, а лекари очекују да ће једна девојка данас бити пуштена из зрењанинске болнице на кућно лечење.

Двоје најтеже повређених налазе се у Клиничком центру Војводине, и након операције налазе се у јединици интензивне неге. У истој болници један пацијент је у јединици полуинтензивне неге, а један ма максилофацијалној хирургији. И пацијент у Ургентном центру у Београду је стабилно.

У свим установама они су адекватно збринути и под сталним лекарским надзором.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи