"Зелени” аутобуси за здравији Београд

Четири од пет електричних аутобуса стигли су у Београд и тренутно се налазе на царини, рекао је данас градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван.

Триван каже да климатске промене и потреба за енергетском ефикасношћу не у будућности, већ данас диктирају начин превоза и врсту горива која се користи у мегаполисима, преноси Беоинфо.

"Активнија и одговорнија руководства градова у свету, као и Београд, прелазе на такозване алтернативне енергетске изворе, разуме се, зарад заштите животне средине и човека. Будући да постоје и други извори енергије који знатно мање или уопште не загађују животну средину  попут наших електричних аутобуса, Београд ће наставити са увођењем и коришћењем других енергената у градском саобраћају", рекао је Горан Триван.

Градски менаџер Горан Весић подсетио је јуче да ће пети аутобус бити допремљен за неколико дана јер је било проблема у транспорту због штрајка у луци Пиреј. 

"Ми смо у међувремену поставили станице за пуњење ових аутобуса, тако да чим прође формална процедура, први еколошки аутобуси у овом делу Европе могу да се нађу на улици. Очекујемо да ће путници моћи да их користе око 20. јула", рекао је Весић, додавши да је Град Београд издвојио 2,6 милиона евра којима је купљено пет електричних аутобуса кинеске компаније "Хајгер". 

Весић каже да ови аутобуси могу да приме 80 путника и да ће саобраћати у размаку од 12 до 15 минута на "зеленој" линији од Белвила до Вуковог споменика.

"Тако ће Београд бити први град у овом делу Европе који има зелену, еколошку линију градског превоза", рекао је градски менаџер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи