У Минску отворена изложба о Николи Тесли

Изложба посвећена научнику Николи Тесли отворена је у Градској кући Минска у оквиру манифестације "Дани Београда у Минску 2016".

Изложбу је отворио градски секретар за културу Владан Вукосављевић, а присуствовали су градоначелници Београда и Минска Синиша Мали и Андреј Шорец, као и чланови делегације Града Београда.

Вукосављевић је рекао да мало ко у свету има личност као што је Никола Тесла, те да је он понос српског народа и један од највећих проналазача и научника у историји, саопштила је Служба Града Београда за информисање.

"Наш главни град се поноси Музејом 'Никола Тесла' који је централна светска установа за чување баштине, интелектуалног и научног рада овог светског научника. Познат је у Минску, али на овај начин смо допринели да се додатно представи, тако да смо и позвали туристе да посете Београд и упознају се са његовом културом и историјом", истакао је Вукосављевић.

Градски секретар за културу  је изразио уверење да ће домаћини на овој манифестацији стећи барем део слике о богатству културе српске престонице.

Према његовим речима, уговорени су и Дани Минска у Београду, који би требало да се одрже следеће године.

"Култура је значајно поље за унапређење односа два народа и два главна града. Данас смо имали разговоре и још ћемо говорити о побољшању културне размене, јер наши грађани не знају довољно о томе шта Белорусија и град Минск могу да понуде", закључио је Вукосављевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи