Први шампионат трубача у Гучи 12. августа

Први шампионат трубача биће одржан 12. августа у Гучи, саопштили су организатори 56. Сабора трубача.

Најављено је да ће учествовати оркестри којима су, због досадашње три победе на Сабору, била ускраћена права да свирају даље.

"То ће бити – капела Милоша Перишића из Горачића, Јовице Ајдаревића из Павловца код Врања, Ненад Младеновића из Врања, Екрема Мамутовића из Врања, Елвиса Ајдиновића из Сурдулице, Радојка Витезовића из Тубића и Дејана Лазаревића из Пожеге", а постоји могућност да осми учесник тог такмичења буде капела Вељка Остојића из Злакусе, код Пожеге", рекао је председник Извршног одбора Сабора Миливоје Доловић.

Сабор у Гучи основан је на Покров Пресвете Богородице 14. октобра 1961. године и до сада има 52 мајстора трубе.

"Ово је празник радости, доказ да мала средина може да угости стотине хиљада људи, ово је Гуча и као таква је позната у свету", рекао је председник Саборског одбора и начелник Моравичког округа Слободан Јоловић.

Домаћини 56. сабора трубача, упрли су све снаге да намернике дочекају са највише части.

Спремне су им постеље у варошици, од 20 до 25 евра, камп са 800 места у коме за шест евра имају простор, интернет, соларну плочу за пуњење телефона.

"Камп у средишту варошице има 800 места и очекујемо да ће најбројни гости бити из Пољске и Италије", рекао је директор Туристичке организације Драгачево Вукашин Драмлић.

Стари гости Французи већ две године изостају са сабора, јер не могу да напусте земљу због страха од териоризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи