Студенти представили нови модел - "Друмску стрелу 2016"

Шта је заједничко студентима Електротехничког факултета, Машинског, Технолошко-металуршког, Сабраћајног, Економског и Факултета организационих наука? Сви они ангажовани су на изради болида и као чланови тима "Друмска Стрела" учествују на најпрестижнијим светским такмичењима за младе студенте инжињере под називом "Формула Студент". Нови модел представили су на Машинском факултету.

Нова сезона и ново возило - "Друмска стрела 2016". Већину делова направили су сами студенти.

"Када је реч о валну, изграђен је од угљеничних валкана. У њему је смештена сва електроника што је за возача врло битно како би имали много бољи преглед саме спецификације и тренутног стање возила", каже возач Ђорђе Јевтић.

Студент Машинског факултета Иван Јоксимовић каже да је у подтиму за погон и електронику.

"То је тим чији је задатак да пројектује, осмисли и изгради погонски агрегат и све пратеће системе. И оно што са поносом могу да кажем то је да смо успели максимално да смањимо тежину сваког и да их унапредимо у односу на претходне сезоне, тако да очекујемо и одличне резултате", указује Јоксимовић.

Милица Петковић, студент мастер студија Машинског факултета, каже да се, између осталог, бавила и испитивањем креш бокса на носу возила који је "задужен" за безбедност возача.

"То је један од услова на одлазак на такмичење, бавила сам се и састављањем дизајн ивента и кост рипорта, то су статички делови такмичења, трошковна оправданост", додаје Петковићева.

До сада је израђено пет модела. Највећи успех је што формула траје, кажу професори.

"Испоставио се да су сваке године све бољи и бољи, тако да очекујем и већи успех него претходних година. Та моја очекивања и предвиђања су заснована на техничким параметрима који су и побољшани у односу на претходну формулу", истиче ментор тима Александар Вег.

Премијерна вожња планира се на такмичењу у Италији, у близини "Фераријевог" музеја. Следе такмичења у Чешкој и Мађарској и Русији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи