Шабић: Подаци о извођачима радова на Коридору 11 треба да буду доступни

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић упутио је Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре писмо у коме сугерише том министарству да учини јавно доступним податке о инвеститорима и извођачима радова на Коридору 11.

Писмо је упућено након што се група грађана обратила поверенику да током извођења радова неретко долази до проузроковања штете на њиховој имовини, а да не могу накнаду штете да траже на суду, јер је некад инвеститор јавно предузеће "Путеви Србије", а некад "Коридори".

Група грађана је навела да не могу да дођу ни до информација ко су извођачи радова.

"Не постоји ниједан легитиман, оправдан разлог да се грађанима отежава могућност да користе сва правна средства ради остваривања права на накнаду евентуалне штете на њиховој имовини. Нема, такође, ниједног оправданог разлога да подаци о инвеститорима и извођачима радова на ауто-путу буду недоступни јавности", оценио је Шабић.

Подсетио је да је држава у обавези да грађанима свако остваривање права учини лакшим и једноставнијим, а да незадовољство због одсуства потребних информација отклони.

Како је повереник навео у писму, то министарство треба податке да објављује и редовно ажурира на званичној електронској презентацији министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи