Вучић: Батино име остаће уклесано у историји српске културе

Председник Владе Србије Александар Вучић уписао се у Књигу жалости поводом смрти Велимира Бате Живојиновића, поручивши да су они који су га познавали поносни што су са њим провели драгоцене и незаборавне тренутке.

Премијер је у Књизи жалости, која је отворена јуче у седишту Социјалистичке партије Србије на Студентском тргу написао:

"„Велики Бата је напустио само на тренутак своју Србију. Само на тренутак, јер његово дело и име остаће вечно уклесани у историју српске културе и уметности, али и легендарне српске храбрости и ината. Туга и бол погодили су сваку кућу у Србији, али и ми, који смо га познавали, данас се осећамо поносно што смо са њим провели драгоцене и незаборавне тренутке. Од њега смо учили, Бати смо се дивили и увек желели да, бар мало, будемо као он. Чак и у политици, показивао је изузетну озбиљност и одговорност, а посвећеност у борби за интересе српског народа, увек је била нарочито изражена."

"Нека му је лака српска земља, вечна му слава и хвала за све", навео је Вучић.

У Књигу жалости уписао се и министар културе и информисања Иван Тасовац.

"Ово није само ударац за српску културу. Бата Живојиновић је био симбол једне епохе, човек који је свој дар и таленат несебично делио са свима, не само кроз своје улоге на филму већ и кроз своје свакодневне контакте са људима", навео је Тасовац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи