Вучић о БИРН-у: Нису битне награде, већ истина и резултат

Премијер Србије Алекснадар Вучић изјавио је да неће улазити у питање да ли је истраживање БИРН-а о испумпавању воде из копа Тамнава заслужило награду делегације ЕУ, али да и даље тврди да је та прича "ноторна лаж".

Александар Вучић је истакао да је за њега важно да је Србија слободна земља и да свако има право да додели награду коме хоће.

"Нека деле награде колико хоће, мислим да је најважнија награда коју дају грађани Србије на изборима, јер њих не можете да лажете и обмањујете да ли је неко ту награду заслужио или није", рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара како види ту награду.

Рекао је да је пре две године на ту причу реаговао као увређен човек, који се у том тренутку борио да спасава животе и брине о људима, али да данас боље разуме политичке мотиве те приче.

"Не могу да кажем да ме лажи данас не погађају, ма са које стране да долазе. Баш ме брига да ли долазе из ЕУ или од неког другог. Кад неко лаже онда лаже, и нико нема тапију на истину. Истину увек треба да истражујете", рекао је Вучић новинарима након састанка са председником Томиславом Николићем.

Истакао је да свако бира да ли ће да подржи аргументе истине или ће да подржи политичке притиске и неистине.

"Али сам се борио и изборио се да се покаже не само да је било све чисто, већ да је држава то обавила са много мање новца него што је то било реално. Држава је из тога изашла успешно, драматично је повећала производњу угља и пре рокова и пре времена", закључио је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи