Радници осам од шеснаест медија чекају решења о бесплатним акцијама

Удружење новинара Србије саопштило је да решења о бесплатним акцијама нису добили радници осам од 16 медија у којима није успео поступак приватизације.

Након усвајања аутентичног тумачења Закона о јавном информисању и медијима фебруара ове године, Министарство привреде Србије почело је да разматра захтеве за бесплатне уделе медија.

"Решења о бесплатним уделима медија нису још добили новинари и медијски радници Радио Суботице, Радио Бачке, Нашег гласа из Смедерева, Дневника а. д. Нови Сад, Радио Бачке Паланке, Речи народа из Пожаревца, РТВ Трстеник и РТВ ОК, због провере информација или кашњења са достављањем документације", саопштено је из УНС-а.

Поред ових медија, решење о бесплатним уделима нису добили ни радници РТВ Врање који воде управни спор против Агенције за приватизацију и док се овај поступак не заврши, Министарство привреде неће издати решења.

УНС наводи, позивајући се на информације из министарства, да су најближи добијању решења радници РТВ ОК из Ковачице.

Највише заинтересованих је у Дневнику а. д. Нови Сад, где је 563 новинара и медијских радника поднело захтев за бесплатне акције.

УНС је саопштио да они с нестрпљењем чекају решење и почињу да сумњају у опструкцију од стране представника Надзорног одбора и пуномоћника Града Новог Сада Мироја Јовановића који су чланови Треће Србије.

Мироје Јовановић за УНС је рекао да то није истина. "Немамо никакве интересе, а ни могућности да саботирамо добијање решења о бесплатним уделима Дневника. То су глупости. Наш бивши члан, кога смо ми избацили, слао је свим медијима који су били предмет приватизације у Војводини милион писама, ми с тим немамо ништа и то је један од разлога зашто је он избачен из странке", навео је Јовановић.

У надлежном министарству кажу да нема никаквих притисака, него да је питању само време и да је комплетна документација Дневника стигла тек после Скупштине акционара која је била 21. марта.

Директор Дневника Светозар Карановић рекао је за УНС да нема опструкција и да он очекује решење у наредних месец дана.

"Тешка је ситуација, радници су на минималцу. Сва издања уз велики труд штампамо, свима је циљ да се ово што пре заврши", рекао је Карановић.

Прва решења су добили радници Речи радника из Алексинца, ТВ Смедерева, Радио Бујановца, Информативног центра Оџаци, ТВ Тутин, ТВ Прешево и ЈП Штампе, радија и филма Бор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару