Mали са најуспешнијим средњошколцима

Градоначелник Београда Синиша Мали и заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић приредили су пријем за ученике средњих школа, који су остварили успехе на међународним такмичењима, уз поруку да су они понос и будућност града, и да је пријем начин да им град честита на свим успесима.

На пријему у Старом двору градски челници примили су 32 средњошколца и једну ученицу основне школе, који су протекле године освојили прво, друго или треће место на такмичењима која се налазе у календару Министарства просвете.

Градоначелник Синиша Мали рекао је да је пријем начин да се најуспешнијима каже велико хвала за сва признања и достигнућа која су остварили прошле године.

Како је додао, ово је први пут да се такав пријем организује, али да ће он постати традиција уз манифестацију "Дани Београда".

"Ако некоме треба рећи хвала онда сте то ви, јер сте ви понос и будућност нашег града и државе, а овиме желимо да на неки начин промовишемо ваше знање, марљивост и рад", поручио је Мали.

Истакао је да ће град наставити да подржава младе таленте, подсећајући да је од ове године са радом почео и Фонд за младе таленте града, чији је задатак да пружи подршку младима.

"Желимо да вам дамо могућност да уз нашу помоћ остварите своје снове, јер се и наш успех огледа и мери тиме да ли ћете ви, када завршите школе, остати у Србији или ћете отићи у Канаду, Америку, Аустралију", рекао је градоначелник.

Мали поручује да је обавеза надлежних борба за још инвестиција у Боеграду, како би се отварала радна места, а млади могли да се запосле у свом граду и земљи.

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић рекла је да јој је част да лично честита најуспешнијим средњошколцима "као витезовима који чине најсјајнији бисер у Србији".

"Ваши резултати су плод напорног рада, а ово је начин да вам се одужимо. Желимо да промовишемо праве вредности и покажемо да ценимо оне који су својим залагањем, трудом и радом постигли најбоље резултат, јер за вас нема граница ако сте вредни", поручила им је Радуловићева.

Један од награђених је и Бранко Радовић, ученик трећег разреда Математичке гиманзије, који је освојио прво екипно место на хемијском турниру на Универзитету Ломоносов у Москви.

Још није одлучио који ће факултет уписати по завршетку средње школе, али је одлучио да остане у Србији.

"Двоумим се око избора факултета, има времена да размишљам, највероватноје ће то бити ЕТФ, али свакако намеравам да останем у Србији", рекао је Радовић Танјугу.

Навео је и да ученици имају велику помоћ професора у спремању за такмичења, али да је ипак за успех најважнији самосталан рад и труд.

Подршка надлежних им значи, јер, како каже, могу да се представе у најбољем светлу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару