Видео-надзор у школама на Чукарици 24 сата

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је Полицијску станицу у београдској општини Чукарица у којој је представљен пројекат видео-надзора у основним школама на тој општини, у циљу повећања безбедности деце.

Захваливши општини Чукарица на средствима које је уложила у постављање видео-надзора, министар Стефановић је објаснио да су у њему интегрисане 253 камере, које покривају 18 основних школа на територији општине, а повезане су са командним центром Полицијске станице.

"Полицијски службеници 24 сата дневно прате, у сваком тренутку, шта се дешава у школама, школским двориштима и на терену", рекао је Стефановић указавши да постављање видео-надзора има и превентивну поруку.

Према речима министра полиције, сви они који планирају извршење кривичног дела, размислиће да ли то и да ураде, јер камере снимају 24 сата у свим временским условима.

Стефановић је најавио да ће у наредном периоду видео-надзором бити покривене и четири средње школе на територији оштине Чукарица и додао да очекује да ће и у будућности улагати у модернизацију средстава за рад полиције, као би и технички била спремна да одговори на нове облике криминалитета.

Министар полиције је истакао да овакве акције јасно указују на важност повезаност локалне самоуправе и полиције.

"Суштински циљ пројекта полиције у заједници је приближавање полиције грађанима, за шта нам је потребна подршка локалне самоуправе", рекао је Стефановић и додао да полиција смањује криминалитет на територији целе Србије и чини да се људи осећају безбедније.

Председник општине Чукарица Срђан Коларић, истакавши да је један од главних задатака безбедност и сигурност грађана, навео је да се она може остварити само чврстом сарадњом локалне самоуправе и полицијске станице, за шта је општина Чукарица прави пример.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару