Положен камен темељац за тржни центар у Борчи

Градоначелник Београда Синиша Мали и директор "МПЦ Пропертис" Томас Вилацен положили су камен темељац за "Shoppi retail park" у Борчи, чиме је обележен почетак изградње тог тржног центра.

Свечано отварање и крај радова на тржном центру планиран је за октобар ове године, а како је најављено, по завршетку радова, посао би у том објекту требало да добије око 500 људи.

"Shoppi retail park" у Борчи заузима површину већу од 13.000 квадратних метара, а вредност инвестиције је већа од 15 милиона евра.

Директор компаније "МПЦ Пропертис" Томас Вилацен истакао је да је 80 одсто површине тржног центра већ издато, што, како каже, потврђује његов значај и пословни потенцијал.

"Очекујем да овај тржни центар одговори на потребе грађана у овом делу града", рекао је Вилацен, наводећи да ће "захваљујући великом броју брендова, међу којима су 'Мекдоналдс', 'Дајхман', 'Тако', ДИС, 'Спорт вижн', 'Ваикики', 'Јиск', објекат постати центар куповине и дружења целе породице".

Истиче да ће објекат бити изграђен по највишим грађевинским и архитектонским стандардима.

Захвалио је градоначелнику и градској управи на ажурности приликом издавања грађевинских дозвола и додао да се нада још бољој сарадњи у будућности.

Компанија "МПЦ Пропертис" раније је инвестирала у "Ушће шопинг центар", "Имо аутлет центар", као и "Shoppi retail park" у Суботици.

Градоначелник Мали је захвалио компанији на још једној инвестицији, наводећи да то говори да инвеститор има поверење у Београд и Србију, јер су стабилна места за инвестиције.

"То говори да им се сваки динар исплати и да ће улагати и убудуће", рекао је Мали и нагласио да ће по завршетку изградње у тржном центру бити посла за око 500 људи.

Мали је додао да ускоро следи и полагање камена темељца за изградњу "Икее", затим хотела "Хилтон" и велике куле у оквиру пројекта "Београд на води", пројеката, како је истакао, вредних 350 милиона евра.

"Подржавамо реформску политику владе, покрећемо инвестиције, отварамо радна места и од тога нећемо одустати", рекао је Мали.

Додао је да се нада да ће наредне године положити камен темељац за Дом здравља у Борчи, и истакао да надлежни, након отварања Пупиновог моста, са кинеским партнерима раде на развоју привредне зоне у Борчи.

"За Палилулу следе бољи дани. Ово је тек април, почетак пролећа у Београду, а ако се по јутру дан познаје, очекује нас још много инвестиција, радних места и новца да развијамо лепши и бољи Београд", закључио је Мали.

Полажући камен темељац, Мали и Вилацен су у капсулу убацили и данашње новине, неколико новчића и цртеже из пројекта, како би остали као сећање да данашњи дан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару