Честитке за Ускрс по Грегоријанском календару

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић честитао је Ускрс поглаварима, свештенству и верницима који празник славе по Грегоријанском календару. Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, као и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић упутили су честитке за Ускрс.

"У име Покрајинске владе и своје лично име желим вам да у данима који предстоје Ускрс дочекате и прославите у кругу својих најдражих и највољенијих. Нека овај празник свима донесе срећу, благостање и узајамно разумевање", поручио је Пајтић.

Ускршњу честитку упутио је и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине Михаљ Њилаш.

Њилаш је свим црквеним великодостојницима, свештенству и верницима пожелео "срећне празничне дане, љубав, мир, здравље, срећу, међусобно уважавање и толеранцију".

"Највећи хришћански празник Ускрс и ускрснуће Христово јесте слављење победе живота над смрћу, која нам даје снагу и веру да истрајемо на Христовом путу љубави, истине и правде", пожелео је Њилаш.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор честитао је Ускрс свештенству и верницима цркава и верских заједница које тај празник прослављају по грегоријанском календару.

"Предстојећи дани великог празника Ускрса доносе нам дух среће и спокоја, дух вере и љубави. Проведите их посвећени и благонаклони према свима који вас окружују, у добром здрављу и личном миру", поручио је Пастор.

Он је додао да "дани Ускрса подсећају и на то да животна радост, вера и нада крче пут решавању свакодневних потешкоћа, уливају снагу и животни полет".

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је предстојећи Ускрс свим верницима који тај велики хришћански празник прослављају по грегоријанском календару.

"Срдачно честитам свим грађанима најрадоснији хришћански празник, дан Христовог васкрсења, са жељом да га проведу у духовном и свеопштем миру, међусобном разумевању и толеранцији, са својим породицама и пријатељима", каже се у Вучевићевој честитки. 

Ове године Ускрс по грегоријанском календару биће прослављен у недељу, 27. марта.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару