Полемика Министарства и Секретаријата око Фрушке горе

Министарство пољопривреде и заштите животне средине негирало је наводе покрајинских званичника о илегалној сечи багрема у Националном парку Фрушка гора истакавши да се ради планској сечи. Војвођански секретаријат за пољопривреду и шумарство оптужио је Министарство пољопривреде за "хаотично деловање".

Министарство је у саопштењу навело да је за сечу багрема сагласност дао покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Објашњава се и да је багрем, као инвазивна алохтона врста нежељен у заштићеним природним добрима, поготово у Националном парку и напомиње да се ради о планираној замени домаћим храстом китњаком.

На основу Закона о шумама, покрајински секретаријат је надлежан за давање сагласности на планска документа а обавља и послове инспекцијског надзора над применом Закона о шумама, наводи се у саопштењу.

Министарство указује и на изузетно велики проблем јер "покрајински секретаријат не зна да је то њихова надлежност, без обзира што је реч о Националном парку, јер за све шуме, где год се налазиле, важи Закон о шумама".

Секретаријат: Хаотично деловање Министарства пољопривреде

Војвођански секретаријат за пољопривреду и шумарство оптужио је Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србије за "хаотично деловање" у многим областима, а нарочито у вези с државним пољопривредним земљиштем.

"То се најбоље огледа у грешкама почињеним с државним пољопривредним земљиштем", навео је покрајински секретаријат у саопштењу за јавност, оптужујући министарство и да нетачним оптужбама покушава да скрену пажњу јавности са горућих проблема.

Секретаријат је одбацио оптужбе Министарства пољопривреде и заштите животне средине да се оглашавао о сечи десет хектара багремове шуме на Фрушкој гори.

"Желимо да обавестимо јавност и Министарство пољопривреде и заштите животне средине да је све изречено на погрешну адресу, јер се овај секретаријат, свестан својих компетенција и надлежности, по питању сече багрема на Фрушкој гори није обраћао ни министарству ни јавности", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару