Стефановић: У акцији Армагедон 44 кривичне пријаве 2015.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да су прошле године у акцији "Армагедон", која има за циљ да сузбије кривична дела која се везују за сексуалне злоупотребе малолетних лица путем интернета, поднете 44 кривичне пријаве.

МУП је још 2010. покренуо акцију "Армагедон" која траје и данас, подсетио је Небојша Стефановић на предавању о паметним градовима у Сава центру.

Истакао је да су до сада поднете 144 кривичне пријаве, од којих само у 2015. години 44, против различитих лица.

"То је неславни рекорд - добар за рад полиције, али нажалост неславан, јер има пуно лица која би да децу злоупотребе на такав начин", рекао је Стефановић.

Говорећи о "Паметним градовима", Стефановић је објаснио да је циљ осигурање бољег и квалитетнијег живота уз помоћ информационих технологија.

"МУП игра важну улогу, јер је наш задатак да пружимо максималну безбедност у информатичкој сфери", истакао је министар полиције и додао да полиција мора да буде у служби народа.

Нагласио је да се може постићи да безбедност у Србији буде далеко већа него у многим државама у Европи.

"Без сигурног информатичког друштва нема ни економског просперитета. Веома нам је важна стабилност и безбедност у Србији и само тако можемо да привучемо нове инвеститоре", рекао је Стефановић.

Нагласио је да МУП неће дозволити да било ко злоупотребљава децу, да неће дозволити злоупотребу имовине грађана и да ће се интензивно борити против тога.

Према његовим речима, српска полиција је у борби против високотехнолошког криминала успела да постави безбедносни штит око државе, али и деце.

"Успели смо да поставимо велики безбедносни штит око земље и деце и да будемо корак испред криминалаца, а не да јуримо за њима", рекао је Стефановић и нагласио значај међународне сарадње у тој области која доприноси ефикаснијем раду српске полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару