Дмитровић прети тужбом Кући људских права

Главни уредник листа "Вечерње новости" Ратко Дмитровић наводи да ће на суду морати да се докаже тврдња да је фашиста и да је подстицао на злочине.

Поводом саопштења Куће људских права у којем се наводи да је његов текст антисемитски, Дмитровић је рекао Танјугу да чека додатак тог саопштења у којем ће се, како претпоставља, наћи имена аутора јер је то важно за тужбу.

"Док се не појаве имена аутора саопштења, сматраћу оно што је написано чином умно поремећене особе", рекао је Дмитровић.

Кућа људских права најоштрије је осудила текст главног уредника Вечерњих новости поводом недавног геста писца Филипа Давида, који се, примајући књижевну награду, "оградио" од присуства председника Србије Томислава Николића.

Мрежа невладиних организација оцењује да је тај иступ "право угледног књижевника, независно од тога да ли се неко слаже са њим или не", а да је Дмитровићев коментар тим поводом "експлицитно антисемитски".

Дмитровић је у Новостима написао: "Да ли су Срби негде и некада заслужили да Филип Давид понижава њиховог председника? Јесу, за време Другог светског рата, кад су од конц-логора сачували породицу Давид".

У саопšштењу Куће људских права се Дмитровићев коментар назива "експлицитно антисемитском реакцијом" и поставља питање како је могуће да новинар "који никада није одговарао кривично због ширења мржње и подстицања на злочине током деведесетих година", може бити главни уредник државних новина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи