Весић: Београд се прикључује асоцијацији Белих градова

Градски менаџер Горан Весић примио је у Старом двору делегацију Биограда на мору на челу са градоначелником тог града Иваном Кнезом.

Горан Весић је истакао да је део стратегије града да сарађује са свим градовима у региону, саопштио је Беоинфо.

"Наши гости су нам понудили да се прикључимо асоцијацији Белих градова, који у свом називу имају префикс БЕО. Ми смо то радо прихватили, а заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић ће наставити комуникацију у оквиру те активности", рекао је Весић и додао да је делегација тог града из Хрватске у посети и Међународном сајму туризма.

Према његовим речима, на данашњем састанку разговарано је и о могућој сарадњи са београдским општинама.

"Верујем да ће она бити плодотворнија у будућности и да ће то бити у корист свих нас. У Београду су добродошли и верујем да ћемо у наредном периоду наставити да сарађујемо и да ће то бити нешто са чиме ћемо се поносити", додао је градски менаџер.

Градоначелник Биограда на мору Иван Кнез рекао је да они желе сарадњу са Београдом, те да су до сада потписали уговоре са градовима у Румунији и Мађарској.

Он је позвао Град Београд да се прикључи и међународној асоцијацији која се бори против нуклеарног наоружања, јер се на тај начин, како је објаснио, освешћује цео регион. Жеља нам је, додао је он, да и "градоначелници дигну глас јер су они најближи народу".

Састанку су присуствовали и заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић и директор ЈП "Ада Циганлија" Жарко Шормаз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи