Читај ми!

Сагласност скупштине станара биће услов за отварање хостела

Хостели у Београду ничу као печурке после кише. Процењује се да их је у овом тренутку око 120. Како се углавном отварају у стамбеним зградама, због притужби грађана на ометање кућног реда, градски менаџер Горан Весић каже да би следећег месеца требало да се донесе одлука по којој ће за отварање хостела бити потребна сагласност скупштине станара.

Највише гостију хостели имају од априла до октобра када млади са ранчевима на леђима крену у обилазак Европе. Они се у српској престоници задржавају два до три дана а најрадије одседају у хостелима јер се ту може преноћити за десетак евра.

"Гости долазе само да преспавају, тако да нема никаквих проблема. Ту су ујутру и увече. Понекад кад кренем на посао видим пар њих, јавимо се једни другима и то је то", каже комшија Марко Лукић.

За нове хостеле, сагласност скупштине станара ће бити услов за отварање, а стари власници хостела имаће рок од пола године да је прибаве.

"Када сам отварала хостел то није био услов, није се тражило. Међутим ако то буду тражили то неће бити никакав проблем јер ми имамо веома добре, коректне и пријатељске односе са комшилуком", каже Зорица Јовановић, која држи хостел "Музеј Пропидо".

Поред хотела и приватног смештаја, Београду као туристички популарном граду, хостели су неопходни.

"Морамо то уредити на начин да не угрозимо оне који би потенцијално сутра отворили хостел, да водимо рачуна и о капацитетима али и о неком стандарду тих хостела. Наравно, све то не сме да угрози нормалан живот људи који се налазе у тим зградама а најчешће су такве врсте притужби", каже директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Од власника хостела сазнајемо да осим младих, као најбројнијих гостију, у хостелима виших категорија радо одседају и пословни људи који воле опуштену домаћу атмосферу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару