Читај ми!

Прикупљено четири милиона динара за народне кухиње на Космету

Више од четири милиона динара прикупљено је током јануара у Београду у хуманитарној акцији за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији, саопштила је Епархија Рашко-призренска.

Захваљујући ЈКП "Инфостан" и граду Београду успешно је реализована, током јануара месеца, по београдским домаћинствима хуманитарна акција за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији.

Великим одзивом Београђана прикупљено је преко четири милиона динара зa нормално функционисање шест народних кухиња у кризном зимском периоду, у којима се храни преко 2.000 Срба. 

Епархија Рашко-призренска преко своје хуманитарне организације "Мајка девет Југовића", пуних 15 година помаже социјално угроженим породицама, болесним лицима, школама и осталим институцијама на Косову и Метохији, па ће тако и ове године имати прилике да прикупљеним средствима обезбеди неопходне намирнице за народне кухиње и изврши подмиривање осталих потреба.

Проблем народних кухиња је што недостају сталне донације и континуитет у снабдевању намирницама, а свакодневно прехрањују социјално најугроженије из Општина Ново Брдо, Косовска Каменица, Гњилане, Косовска Витина, Клина и Исток.

Помоћ најугроженијима на Косову и Метохији се може послати и директним уплатама преко жиро рачуна број: 360-0012622700003-39, на име "Епархија рашко-призренска", Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, са назнаком: "Помоћ за Народне кухиње".

Такође, помоћ се може донирати и слањем СМС порука на број 1033 у мрежама МТС, Вип и Теленор. Слањем једне СМС поруке донира се 100 динара.

"Епархија рашко-призренска и Мајка девет Југовића се од срца захваљују свима који су се одазвали хуманитарној акцији, и онима који су акцију омогућили, и на тај начин помогли најугроженијима на Косову и Метохији|, истиче се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару