Вербић: Нема званичног дописа за повећање школарина

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић рекао је да, за сада, нема званичног дописа за повећање школарина на факултетима, оцењујући да генерално школарине не би требало повећавати.

"На неким факултетима постоје оправдани разлози зашто желе повећање школарина, али ми још увек нисмо добили званичан допис", рекао је Вербић новинарима након обиласка Основне школе "Бранко Радичевић".

Он је истакао да су, за сада, само на једном Универзитету, на Сенату, расправљали о томе.

"Очекујемо званични допис и ако негде буде оправдано повећање не могу да кажем да нећемо дати сагласност, али генерално мислимо да не би требало повећавати цене школарина'', рекао је Вербић.

Истакао је да нису изненађени тиме да поједини факултети желе веће школарине, подсећајући да су и прошле године исто тражили, али да није дата сагласност.

Министар Вербић је обишао основну школу "Бранко Радичевић" где наставници, и за време зимског распуста, организују различите радионице на којима ученици могу да стекну нова знања и вештине додајући да је то добар пример који треба примењивати.

Вербић је истакао да је доласком у Основну школу "Бранко Радичевић" желео да покаже добар пример како се ефикасно користи време у школи.

"Није школа само ван распуста. И у току распуста може ефикасно да се употреби време да ученици нешто науче", рекао је Вербић.

Наводећи да се све време прича о томе како би требало растеретити ђаке и како би требало смањити број часова, али истовремено и како би ученици требало више да раде, оценио је да ученици не морају све да раде на часовима када постоје радионице.

Према његовим речима, ученици долазе на радионице зато што желе.

Како је истакао, сви ђаци који су данас у школи су ту зато што су исказали интересовање и једва чекају прилику да науче и усаврше се.

"Овде постоји простор и наставници који желе да раде са ђацима и у току распуста. Желимо да тај модел што је више могуће претворимо у систем", рекао је Вербић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару