Откуд дипломски радови на митровичком бувљаку?

Декан Природно-математичког факултета у Косовској Митровици професор Небојша Живић рекао је да дипломски, мастер и завршни радови, који су се појавили ових дана у продаји на пијаци, не припадају факултету, односно не потичу са ПМФ-а.

Декан Живић је рекао за Танјуг да је о том случају одмах покренута истрага, те да је формирана Комисија са циљем да утврди šта се догодило и да се умањи већ нанета штета факултету.

"Комисија је прегледала стање архиве и библиотеке факултета и констатовала да су сви дипломски радови, мастер радови и завршни радови на свом месту. Оно што је нађено на пијаци не припада факултету, факултет нема надлежност над тим радовима", рекао је Живић.

Према његовим речима, факултет има обавезу да задржи само два примерка радова. Студенти су када дођу на завршни испит у обавези да донесу пет примерака дипломских радова. Три рада завршавају код чланова комисије, а по један у факултетској архиви и библиотеци.

Декан ПМФ-а не искључује могућност да је неко од његових колега који су били чланови комисије дипломцима укључен у овај скандал.

"Није искључено, али, опет кажем, многи студенти штампају за своје најближе и не могу са сигурношћу да потврдим чији су то примерци. Наши примерци за које ја и овај факултет одговарамо су пред вама", рекао је Живић.

Истакао је да је афера са радовима дипломаца бацила велику мрљу, не само на факултет, него и на универзитет и све студенте и добре људе, који, како је рекао мисле добро овом факултету.

Многи од грађана били су непријатно изненађени када су прошле суботе на бувљаку у Косовској Митровици видели радове дипломаца ПМФ-а, који су се продавали по цени од 100 динара.

Продавац у чијем су власништву били радови рекао је да их је нашао у контејнеру.

Од студената ПМФ-а које смо данас затекли на овом факултету нисмо добили изјаву, кратко су рекли да им је доста бруке са дипломским радовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару