Читај ми!

Формирана комисија за безбедност здравствених радника

Министарство здравља формирало је комисију за безбедност здравствених радника коју чини 10 чланова представника лекарске коморе, фармацеутске коморе, здравствених синдиката и представника министарства здравља.

Комисија ће имати за задатак да прати стање безбедности и покреће иницијативе за бољу безбедност.

Ресорно министарство такође је затражило од МУП-а да појача надзор, а од Министарства правде измене кривичног закона по којем би јавни тужилац могао по службеној дужности да подноси кривичне пријаве против починилаца кривичних дела над здравственим радницима.

Чланови комисије су: Др Весна Јовановић, директорка Лекарске коморе Србије, мр пх. Светлана Стојков, директорка Фармацеутске коморе Србије, др Славица Цимбаљевић, директорка Коморе биохемичара Србије, Радмила Угрица, директорка Коморе медицинских сестара и техничара Србије.

У комисији су и Драгана Малетић, дипломирани правник из Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити, др Драган Тошић из гранског синдиката здравства и социјалне заштите "Независност", Дарко Ђурић, дипломирани правник из Синдиката лекара и фармацеута Србије, Илија Стаменовић и Драгица Илић из Синдиката медицинских сестара и техничара Србије, као и представници Министарства здравља др Татјана Дрљевић и др Мира Вучевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи